Deodorante vs antiperspirante

Adesea, deodorant sau antiperspirant sunt cuvinte folosite ca fiind asemanatoare. Însa, există o diferență semnificativa între cele două.

Deodorante

Deodorantele nu opresc transpirația. În schimb, ele sunt concepute pentru a neutraliza temporar mirosul bacteriilor care traiesc pe piele. Multe deodorante conțin parfumuri pentru a masca mirosul neplăcut.

Antiperspirante

Antiperspirantele sunt diferite. Acestea lucreaza eficient pentru reducerea sau oprirea producției de transpirație la nivelul glandelor sudoripare. Odată ce antiperspirantul este aplicat, acesta formează un dop temporar la ieșirea glandelor sudoripare, astfel încât oprește transpirația să mai fie eliberată.

Dopul format de antiperspirant se dizolvă în mod natural în următoarele câteva zile, în funcție de formula antiperspirantului folosit.

Stiați că?

Substantele active din antiperspirante sunt, de obicei, săruri de aluminiu, care au fost folosite pentru a combate transpirația excesivă de la începutul anilor 1900. Sarea de aluminiu dizolvată în apă a fost folosită prima oară, urmată mai tarizu de o soluție pe baza de alcool, care a demonstrat că prelungește cu mult efectul antiperspirantului.

Beauty Distribution